MIDLAND – 144 VUODEN KOKEMUKSELLA

Vuonna 1880 Jakob Brack aloitti öljyalalla. Hän toimitti koneöljyjä teollisuus-yrityksille Sveitsissä. Jakob Brack perusti oman itsenäisen yrityksen, joka kantoi nimeä Oel-Brack AG. Kauppa kävi hyvin, liiketoiminta kasvoi ja valikoima laajentui tasaisesti. Jakobin poika Aflred oli erittäin yrittäjähenkinen ja hän keskittyi kaupankäyntiin pitäen etusijalla asiakkaiden tarpeet. Vuonna 1910 yritys otti Alfredin toimesta ison askeleen ryhtymällä valmistamaan itse erilaisia öljyjä. Yritys kasvoi entisestään ja Alfredin poika Walter aloitti firmassa. Tavoitteita lisättiin jatkuvasti. Seuraava iso askel otettiin, kun Walter Brack matkusti USA:han vuonna 1938. Tuliaisena hänellä oli tuotavana Quaker State-öljyjen maahantuontisopimus. Sopimus takasi edustuksen laajalle valikoimalle erilaisia voitelutuotteita. Tuotevalikoima kasvoi näin entisestään ja niin kasvoi myös yritys Oel-Brack. 50-luvun puolivälissä vihittiin Zürichin läheisyydessä sijaitsevassa Hunzenschwilissä käyttöön uusi moderni tehdas. Laitoksessa valmistettiin Prestol-öljyjä.

80-luvulla tuli suvun 4. sukupolvi mukaan yritystoimintaan, veljekset Fredi ja Thomas Brack. He johtavat yritystä edelleen, Thomas vastaa toimitusjohtajana markkinoinnista ja Fredi hoitaa tuotannon. Molemmat veljekset ovat myös edistyksellisiä tuotekehittelijöitä. He ovat luoneet useita tunnettuja öljyjä kuten:

• Avanza 5W-40, pitää venttiilit puhtaana karstasta.
• Synqron 5W-30 ja Axxept 5W-30, vähentää venttiilikoneiston melua ja pienentää öljynkulutusta.
• Super Diesel 10W-40, legendaarinen moottoriöljy suuriin ja pieniin dieseleihin ja bensakoneisiin
turbolla ja ilman turboa, pakokaasujen jälkikäsittelylaitteisiin, raskaisiin ja kevyisiin vaihteistokäyttöihin, hydrauliikkakäyttöihin, jne.
• Synqrogear 80W-140, täyssynteettinen (100% PAO) vaihteisto-/peräöljy pohjolan asiakkaita varten, jonka jähmepiste on -40˚C.
• XHD 0W-20W täyssynteettinen hydrauliikkaöljy on moottoriöljypohjainen sinkkiä sisältävä moniasteinen hyvin voiteleva, leikkaantumaton ja vaahtoamaton polttoainetta säästävä hydrauliikkaöljy. Se on hiljattain uudistunut ja on nyt entistäkin moniasteisempi SAE 0W-20 (ISO15-68) tinkimättä mistään vanhoista ominaisuuksista. Parantaa hydraulisten esiohjauksien tarkkuutta, helpottaa kylmäkäynnistyksiä, pienentää polttoaineenkulutusta, voitelee ja suojaa komponentit kulumiselta.
• UTTO LV (0W-30) Universal Tractor Transmission Fluid on erittäin moniasteinen synteettinen traktoreiden periin ja nostolaitteisiin tarkoitettu universal-öljy. Toimii väsymättä ja leikkaantumatta erityisesti ns. märkäjarrujen kanssa. Sisältää monipuoliset konevalmistajien luokitukset ja toimii laajalla lämpötila-alueella ISO 15-100 / API Gear 75W-85.

Charles Pape 1913 & Quaker State

Vuonna 1994 Oel-Brack aloitti Quaker State-tuotteiden valmistuksen Euroopan markkinoille. Oel-Brackin tietotaito ja omat tuotereseptit otettiin nopeasti käyttöön myös Quaker State-tuotteissa. Se tarkoitti suurta parannusta asiakkaille ympäri Eurooppaa. Erityisesti luokitukset ja normit täyttivät nyt eurooppalaiset vaatimukset. Oel-Brack laajensi tuotevalikoimaansa aloittaen OEM-tuotteiden valmistuksen mm. DaimlerCryslerille, Volkswagenille ja BMW:lle.

Shell Co, yksi maailman suurimmista öljy-yhtiöistä, osti vuonna 2002 Pennzoilin ja Quaker State -yritykset itselleen päästäkseen Amerikan haastaville markkinoille. Yhtäkkiä näiden perinteisten ja hyvin tunnettujen tuotemerkkien edustus loppui suurimmassa osassa Euroopan maita. Silloin syntyi visio uudesta itsenäisestä ja täysin riippumattomasta eurooppalaisesta öljymerkistä – Midlandista. 122 vuoden kokemus, hyvä ammattitaito sekä yksi Euroopan laajimmista tuotevalikoimista tekivät sen mahdolliseksi.

Tänä päivänä Midland on tunnettu tuotemerkki jo useissa Euroopan maissa. Laajentuminen on voimakasta ja tuotevalikoima kasvaa jatkuvasti. Korkealaatuiset tuotteet soveltuvat kovaan käyttöön vaativiin olosuhteisiin. Monipuolinen tuotevalikoima sisältää luotettavat ratkaisut niin raskaisiin työkoneisiin, kuorma-, paketti- ja henkilöautoihin kuin myös moottoripyöriin ja pienkoneisiin. Myös nykypäivän asettamiin haasteisiin polttoaineissa, on vastattu kehittämällä laadukkaita polttoaineiden lisäaineita sekä erilaisia moottorin puhdistus aineita sekä ongelmien ratkaisua palvelevia lisäaineita löytyy laaja valikoima.

THOMAS BRACK, Oel-Brack AG:n toimitusjohtaja, vastaa koko Midland-tuotevalikoiman myynnistä ja markkinoinnista. Midland-tuotteita viedään tällä hetkellä jo 19 eri maahan lähinnä euroopan alueelle.

Oel-Brack AG:n lähes 140 vuotta vanhan ja itsenäisenä pysyneen perheyrityksen historia ja pitkä kokemus näkyy maailmalla huippulaadukkaiden voitelutuotteiden muodossa. Laatu, tyytyväiset asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovat Thomas Brackille tärkeimpiä arvoja työssään.

FREDI BRACK, Oel-Brack AG:n tuotantojohtaja, vastaa Midland-voitelutuotteiden valmistuksesta, varastoinnista ja logistiikasta, sekä varsinkin Midland-tuotteiden tuotekehityksestä ja tutkimuksesta.

Toimintamme perinteisiä arvoja ovat olleet läheiset asiakassuhteet, joissa pääpaino on asiakkaan liiketoiminnalla ja tarpeilla. Tämä tarkoittaa sitä, että Midland haluaa olla niin pienille kuin suurillekin yrityksille menestystä tarjoava kumppani.

Säästö kannattaa aloittaa oleellisista asioista, eikä varsinkaan voiteluaineiden laadusta!

Midland-asiakkaat ovat vuosien saatossa oppineet luottamaan tuotteen laatuun ja ratkaisseet lukuisia voiteluun liittyviä ongelmia sekä nähneet öljyillä saavutettavissa olevat säästöt todellisuudessa.

Lubester Oy © All Rights Reserved. Site by modeap

Language »