MIDLAND – 140 VUODEN KOKEMUKSELLA

Vuonna 1880 aloitti Jakob Brack öljyalalla. Hän toimitti koneöljyjä teollisuus-yrityksille Sveitsissä. Jakob Brack perusti oman itsenäisen yrityksen joka kantoi nimeä Oel-Brack AG. Kauppa kävi hyvin, liiketoiminta kasvoi ja vali-koima laajentui tasaisesti. Jakobin poika Aflred oli erittäin yrittäjähenkinen ja hän keskittyi kaupankäyntiin pitäen etusijalla asiakkaiden tarpeet. Vuonna 1910 yritys otti Alfredin toimesta ison askeleen ryhtymällä valmistamaan itse erilaisia öljyjä. Yritys kasvoi entisestään ja Alfredin poika Walter aloitti firmassa. Tavoitteita lisättiin jatkuvasti. Seuraava iso askel otettiin, kun Walter Brack matkusti USA:han vuonna 1938. Tuliaisena hänellä oli tuotavana Quaker State-öljyjen maahantuontisopimus. Sopimus takasi edustuksen laajalle valikoimalle erilaisia voitelutuotteita. Tuotevalikoima kasvoi näin entisestään ja niin kasvoi myös yritys Oel-Brack. 50-luvun puolivälissä vihittiin Zürichin läheisyydessä sijaitsevassa Hunzenschwilissä käyttöön uusi moderni tehdas. Laitoksessa valmistettiin Prestol-öljyjä.

80-luvulla tuli suvun 4. sukupolvi mukaan yritystoimintaan, veljekset Fredi ja Thomas Brack. He johtavat yritystä edelleen, Thomas vastaa toimitusjohtajana markkinoinnista ja Fredi hoitaa tuo-tannon. Molemmat veljekset ovat myös edistyksellisiä tuotekehittelijöitä. He ovat luoneet useita tunnettuja öljyjä kuten:

• Super M5 75W, ratkaisu ongelmallisiin vaihdelaatikoihin
• High Performance 85W-140, vähentää taka-akselin melua
• Avanza 5W-40, pitää venttiilit puhtaana karstasta
• Synqron 5W-30 ja Axxept 5W-30, vähentää venttiilikoneiston melua ja pienentää öljynkulutusta
• Super Diesel 10W-40, legendaarinen moottoriöljy suuriin ja pieniin dieseleihin ja bensakoneisiin
turbolla ja ilman turboa, pakokaasujen jälkikäsittelylaitteisiin, raskaisiin ja kevyisiin vaihteistokäyttöihin, hydrauliikkakäyttöihin, jne jne
• Synqrogear 80W-140, täyssynteettinen (100% PAO) vaihteisto-/peräöljy pohjolan asiakkaita varten, jonka jähmepiste on -41˚C
• XHD 5W-20 hydrauliikkaöljy on moottoriöljypohjainen sinkkiä sisältävä moniasteinen hyvin voiteleva, leikkaantumaton ja vaahtoamaton polttoainetta säästävä hydrauliikkaöljy. Se on hiljattain uudistunut ja on nyt entistäkin moniasteisempi SAE 0W-20 (ISO15-68) tinkimättä mistään vanhoista ominaisuuksista. Parantaa hydraulisten esiohjauksien tarkkuutta, helpottaa kylmäkäynnistyksiä, pienentää polttoaineenkulutusta, voitelee ja suojaa komponentit kulumiselta

Charles Pape 1913 & Quaker State

Vuonna 1994 Oel-Brack aloitti Quaker State-tuotteiden valmistuksen Euroopan markkinoille. Oel-Brackin tietotaito ja omat tuotereseptit otettiin nopeasti käyttöön myös Quaker State-tuotteissa. Se tarkoitti suurta parannusta asiakkaille ympäri Eurooppaa. Erityisesti luokitukset ja normit täyttivät nyt eurooppalaiset vaatimukset. Oel-Brack laajensi tuotevalikoimaansa aloittaen OEM-tuotteiden valmistuksen mm. DaimlerCryslerille, Volkswagenille ja BMW:lle.

Shell Co, yksi maailman suurimmista öljy-yhtiöistä, osti vuonna 2002 Pennzoilin ja Quaker State -yritykset itselleen päästäkseen Amerikan haastaville markkinoille. Yhtäkkiä näiden perinteisten ja hyvin tunnettujen tuotemerkkien edustus loppui suurimmassa osassa Euroopan maita. Silloin syntyi visio uudesta itsenäisestä ja täysin riippumattomasta eurooppalaisesta öljymerkistä – Midlandista. 122 vuoden kokemus, hyvä ammattitaito sekä yksi Euroopan laajimmista tuo-tevalikoimista tekivät sen mahdolliseksi.

Tänä päivänä Midland on tunnettu tuotemerkki jo useissa Euroopan maissa. Laajentuminen on voimakasta ja tuotevalikoima kasvaa jatkuvasti. Korkealaatuiset tuotteet soveltuvat kovaan käyttöön vaativiin olosuhteisiin. Monipuolinen tuotevalikoima sisältää luotettavat ratkaisut niin raskaisiin työkoneisiin, kuorma-, paketti- ja henkilöautoihin kuin myös moottoripyöriin ja pienkoneisiin. Myös nykypäivän asettamiin haasteisiin polttoaineissa, on vastattu kehittämällä laadukkaita polttoaineiden lisäaineita sekä erilaisia moottorin puhdistus aineita sekä ongelmien ratkaisua palvelevia lisäaineita löytyy laaja valikoima.

MIDLAND LAATUA SVEITSISTÄ

THOMAS BRACK, Oel-Brack AG:n toimitusjohtaja, vastaa koko Midland-tuotevalikoiman myynnistä ja markkinoinnista. Midland-tuotteita viedään tällä hetkellä jo 19 eri maahan lähinnä euroopan alueelle.

Oel-Brack AG:n lähes 140 vuotta vanhan ja itsenäisenä pysyneen perheyrityksen historia ja pitkä kokemus näkyy maailmalla huippulaadukkaiden voitelutuotteiden muodossa. Laatu, tyytyväiset asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovat Thomas Brackille tärkeimpiä arvoja työssään.

 

FREDI BRACK, Oel-Brack AG:n tuotanto-johtaja, vastaa Midland-voitelutuotteiden valmistuksesta, varastoinnista ja logistiikasta, sekä varsinkin Midland-tuotteiden tuotekehityksestä ja tutkimuksesta.

Öljyjen valmistus tapahtuu sertifioitujen laatujärjestelmien ISO 9001 ja ISO 14001 mukaisesti ja yhteydenpito luokituslaitosten, lisäainevalmistajien sekä isojen kone- ja autovalmistajien kanssa on Fredin työssä arkipäivää

Midland on täysin itsenäinen tuotemerkki ja Euroopan johtava laatuvoiteluaineiden valmistaja. Midland huolehtii itse koko tuotantoketjusta, johon kuuluu suunnittelu, tuotekehitys, tuotanto, markkinointi, myynti ja jakelu.

Toimintamme perinteisiä arvoja ovat olleet läheiset asiakassuhteet, joissa pääpaino on asiakkaan liiketoiminnalla ja tarpeilla. Tämä tarkoittaa sitä, että Midland haluaa olla niin pienille kuin suurillekin yrityksille menestystä tarjoava kumppani.

Säästö kannattaa aloittaa oleellisista asioista, eikä varsinkaan voiteluaineiden laadusta!

Midland-asiakkaat ovat vuosien saatossa oppineet luottamaan tuotteen laatuun ja ratkaisseet lukuisia voiteluun liittyviä ongelmia sekä nähneet öljyillä saavutettavissa olevat säästöt todellisuudessa.